Virtuell provning Planeta

14 maj 16.00 – helt kostnadsfritt

Planeta och folk o folk välkomnar dig att delta i en vinprovning online där vi provar 2 röda viner från La Baronia, Planetas minsta vineri på Sicilien med 8 hektar vinodlingar omgivna av 20 hektar knotiga olivträd. Egendomen ligger i Capo Milazzo på en halvö med havet på tre sidor.

Provningen äger rum 14 maj 16.00-16.30 och är helt kostnadsfri. När du anmäler dig får du ett email med en länk som du klickar på vid provningen.

Anmäl dig här >

Vinerna vi kommer prova

Planeta Nocera

Systembolagsnummer: 7587801
195,00 kr


Doften är mycket uttrycksfull och nyanserad med inslag av solmogna mörka bär, plommon, fikon, peppar, färska örter, och en elegant blommighet. Smaken är medelfyllig och fruktig med ganska frisk syra, Vinet har en stor personlighet med bra balans, intensitet och smaklängd där man finner både en rik fruktighet, kryddor, färska örter, peppar och en elegant fläkt av blommor och citrus.

Planeta Mamertino

Systembolagsnummer: 7959101
225,00 kr


Doften är stor och uttrycksfull med nyanser av mörka frukter, blåbär, färska örter, samt en fläkt av blommor, peppar och fikon. Smaken är nyanserad med ganska hög syra, stadiga men mogna och finkorniga tanniner som balanseras upp ypperligt av fruktighet och smakrikedom. I den långa eftersmaken finner man både mörka frukter, kryddor, färska örter och en lätt blommighet.